Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
9 août 2012 4 09 /08 /août /2012 12:52

Dans les champs français, les mûres viennent à maturité. Encore quelque 10 jours et les buissons seront noirs de ces fruits sauvages. Xueqin aime beaucoup les ramasser. Hier, nous en avons cueilli deux kilos en deux heures. Pas facile, car les ronces sont piquantes et les orties abondent. En rentrant, elle a ajouté 1,2 kg de sucre, a fait cuire le mélange, et a préparé de la confiture. Elle a adopté complètement cette culture française avec un bonheur étonnant. En Ĉine, elle avait déjà fait de la confiture de nèfles du Japon.

 

Ene de la francaj kampoj, la rubusberoj ekmaturiĝas. Ankoraŭ ĉirkaŭ 10 tagojn, kaj la arbetaĵoj nigriĝos per ĉi-tiuj sovaĝaj fruktoj. Xueqin tre ŝatas kolekti ilin. Hieraŭ, ni rikoltis du kilogramojn dum du horoj. Malfacile, ĉar la rubusoj pikas, kaj la urtikoj abundas. Rehejmenirinte, ŝi aldonis du kg-ojn  da sukero, kuiris la miksaĵon kaj preparis konfitaĵon. Ŝi tute adoptis ĉi francan kulturaĵon, kun mirinda feliĉo. En Ĉinio, ŝi jam preparis tre bonan konfitaĵon per eriobotrioj.DSC_0008.JPGDSC_0003.JPGDSC_0021.JPG

Partager cet article

Repost 0
Published by Michel Fontaine
commenter cet article

commentaires

Ana 09/08/2012 15:37

Wow, gratulon! bonvole donu al mi unu botelon da konfitajxo el rubusberoj...
Cxar mi pli sxatas mangxi gxin ol kolekti kaj kuiri...^^

Présentation

  • : Le blog de Michel Fontaine
  • Le blog de Michel Fontaine
  • : quelques aspects concrets de la vie d'un français en Chine
  • Contact

Recherche

Liens